Žarko Matijević

Rođen sam u Splitu 1954. godine. Završio sam Klasičnu gimnaziju „Natko Nodilo“ i Višu ekonomsku školu u Splitu. Od početka srednje škole bavim se prevođenjem – engleski jezik, do rata sam radio kao financijer u PIS-u, a rat sam proveo prevodeći za Europsku promatračku misiju i civilne predstavnike hrvatskih vlasti, uglavnom iza neprijateljskih linija. Po završetku rata sam radio raznorazne poslove, ne zapuštajući prevođenje kao svoju najjaču vještinu. 

15 godina sam imao tvrtku za upravljanje i razvijanje ljudskih resursa, ali s propadanjem naprednih hrvatskih tvrtki, postepeno sam ostajao bez posla i ugasio firmu. Nakon toga polažem za turističkog vodiča i bavim se iznajmljivanjem obiteljskih stanova. Sada sam konačno u mirovini, ali i dalje ne mirujem.

Volio bih vjerovati da će u kotaru Grad, jednog lijepog dana u skoroj budućnosti, živjeti dvostruko više stanovnika, sve više mladih, poduzetnih i sposobnih ljudi, kojima je stalo da njihovim obiteljima, kao i njihovim susjedima, bude dobro. Među njima će vladati suživot koji se temelji na toleranciji i uvažavanju, na požrtvovnosti i spremnosti da s drugima oko sebe podijele ne samo dobro, već i probleme koje se može zajedničkim snagama riješiti – ili bar ublažiti. Uvjeti življenja u našem kotaru bit će predmet ljubomore drugih naših sugrađana, a način na koji smo to postigli služit će kao vodilja da i sami ostvare to što mi imamo.

Ja neću žaliti truda da ostvarim ovu viziju, ali je neću ostvariti bez vas. Nadam se da ćemo zajedno u tome uspjeti.

Obratite mi se slobodno, moj telefon je uvijek uključen; 099 538 3856, a možete mi slati mail poruke na adresu: pvgkgrad@gmail.com. Moje osobne osvrte na zbivanja u našem kotaru i gradu možete pratiti na mojoj Facebook stranici XXXX.

Skip to content