Ništa

Ništa

Bolovanje

Što se dogodi kad predsjednik Vijeća gradskog kotara Grad ode na bolovanje?

Odgovor ne može biti jednostavniji. Ništa!

Tajnik nastavi raditi što je i do sada izvrsno odrađivao; opslužuje stanovnike kotara informacijama, prijavljuje njihove probleme i zahtjeve nadležnim službama u Gradu, prima i priprema dopise naslovljene Vijeću za narednu sjednicu i nastavlja pratiti i poštivati sve propise koji se odnose na njegov dio rada u gradskoj upravi.

Vijećnici? Ni repom da mahnu, osim ako im nešto ne zatreba za njih osobno, privatno. Istina, jedan se uporno pokušava prodati za predstavnika kotara, iako zna da je jedino predsjednik Vijeća ovlašten zastupati Vijeće, a temeljem odluka Vijeća, i sve stanare kotara.

A sve ostalo, stoji.

Nitko ne gura tekuće projekte, nitko ne odrađuje programske aktivnosti koje su vijećnici jednoglasno izglasali početkom godine. Nitko ne pokušava osmisliti način korištenja društvene prostorije koju je predsjednik iskamčio, uredio i pripremio za korištenje. Nitko ne radi na trajnom zadatku poboljšavanja komunikacije sa stanarima. Nitko ne brine o Facebook stranici kotara, koju je predsjednik pokrenuo. Jednako tako, nitko ne brine  ni o web stranici kotara, koju je predsjednik koncipirao, naručio i dobio, te od tada puni sadržajem, sam samcat.

Kad dođe vrijeme za npr. Božični domjenak, možda će se netko od vijećnika sjetiti pitati: „A hoće li ga biti ove godine?“ ali ne da bi nešto uradili, odradili ili pomogli, nego da znaju doći na gotovo, nakon što predsjednik i tajnik (kojemu to nije u opisu radnog mjesta) sve sami odrade.

A, postoji zamjenik predsjednika, i postoji šest vijećnika koji su tu dospjeli jer su njihove stranke uložile novca i truda da ih postave na izborne liste i podrže na lokalnim izborima. Svaki od njih je došao s programom. Svaki taj program ima zanimljiva obećanja, a najzanimljivije je obećanje tih potencijalnih vijećnika da neće žaliti truda da ih ispune.

E, pa, đaba krečili! Od svega toga, NIŠTA! Pa ih vi, dragi stanari, ponovno birajte!

(Ž.M. 16.11.2021.)Skip to content