Servisne informacije

Servisne informacije

Telefonski brojevi

Europski broj (pa i naš) za sve hitne službe je 112. Veći dio brojeva koji bi vam mogli zatrebati nalazi se u Adresaru ovog Priručnika, a dio se može pronaći i na službenoj stranici grada Splita: www.split.hr

 

Vodovod i kanalizacija

Ako imate problema s vodovodom ili kanalizacijom, vodite računa o slijedećem: do ulaza u vašu zgradu, nadležni su meštri iz Vodovoda i kanalizacije, nakon toga, do vašeg prostora, nadležna je pričuva, a unutar vašeg prostora, vi sami i privatni meštri koje vi pozovete.
Dakle, za vodovod, to znači do mjerila zgrade je ViK, onda do vašeg mjerila u prostoru, pričuva, a nakon vašeg mjerila vi sami.
Isto tako, za kanalizaciju, od uličnog kolektora do revizijske šahte ispred vaše zgrade, nadležan je ViK. Od šahte zgrade do glavnog odvodnog spoja (unutar zgrade ili nadžbukno po fasadi zgrade) pričuva, a nakon ulaska u vaš prostor, vi sami.

 

Javna rasvjeta

Koncesionar zadužen za javnu rasvjetu su Parkovi i Nasadi. Njima možete prijaviti ako primijetite neki problem ili nefunkcioniranje javne rasvjete, oni to brzo rješavaju. Prijavu možete uputiti njima direktno, kao posredovanjem kotarskog komunalnog redara ili komunalnog redarstva. Prijave neispravne javne rasvjete možete uputiti  izravno koncesionaru – firmi Parkovi i Nasadi na  dežurni broj 091 701 7777.

 

Civilna zaštita

Civilna zaštita je organizacija aktivista koji „uskaču” kada redovne službe koje građane štite od izvanrednih događaja poput prirodnih nepogoda velikih razmjera nemaju dovoljno ljudi za osigurati zaštitu i pomoć pogođenima. U pravilu, njih pozivaju interventne službe a ne građani.

Službeni naziv ovog dijela Banovine je: Odsjek za sigurnost i upravljanje kriznim situacijama. Možete ih dobiti na tel.: 021 310 209 ili im pisati mail na: kriznesituacije@split.hr

 

Stožer za borbu protiv pandemije

Rad Stožera tijesno je povezan za zdravstveni sustav. Njih, u pravilu, ne biste trebali kontaktirati za pitanja vezana za zdravstveno stanje. Za to je zadužen vaš obiteljski liječnik. Međutim, Stožer vam mogu dati informacija o ugroženosti stanovništva, kao i o mjerama zaštite i ograničenja koja bi stanovništvo trebalo poštivati. Te informacije u pravilu možete pronaći na njihovoj web stranici https://koronavirus.hr/splitsko-dalmatinska/164. Telefonom možete ih dobiti na 021/400-142 ili 021/400-142, a njihov mail je: stozercz@dalmacija.hr jer im je službeni naziv Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Skip to content