Drugi krug

Drugi krug

Drugi krug

Ako ste se prvi put zeznuli – ajde, svakome se može dogoditi da falije. Ako falijete i drugi put, onda je to zabrinjavajuće i za sobom povlači ozbiljna pitanja koja bi trebala ići na vašu adresu. Kad bi bilo trećeg puta (teoretski bi moglo), pa opet falijete, onda ste potpuna budala i zaslužujete platit punu cijenu svoje pogreške.

Za ovaj drugi krug, trebalo bi biti lakše. S jedne strane imate poslušnika (čitaj: člana) zločinačke organizacije koja vam godinama daje obećanja koja ne izvršava. I on vam daje obećanja za te iste stvari. Sve što mu zamjerite da ne valja, stavit će na dušu onih prije sebe i zaklinje se da će on drugačije, da će on pošteno. Istovremeno, ne pokazuje ni najmanje poštovanja prema tuđem intelektualnom vlasništvu i izgleda da nema ništa protiv da se kiti tuđim perjem ili da otvoreno laže. Nezgodno, haaa? I sve to uz blagoslov i pomoć mašinerije koja je kupljena za dizanje ruku. Jaaaako nezgodno!

S druge strane, imate intelektualca koji također nudi velike stvari, a okružio se aktivistima koji su do sada prozivali i upirali prstom, a sada bi trebali dobrano zasukat rukave i naučit se kako se rade i realiziraju složeni projekti. Neki spominju vuka i dlaku, ali bi trebali ne zaboraviti na spremnost na izvinjenje i kajanje, kao i na protok vremena i mijene koje vrijeme sa sobom nosi. Aktivisti imaju priliku postati profesionalci i realizatori ideja za koje su se uvijek zalagali. Njihov kandidat, osvjedočeni timski igrač, treba postati voditelj tima i dobro posložiti ekipu i koordinirati nagomilanim projektima. Neće mu biti lako i trebat će mu pomoć mnogih.

Dakle, pamet u glavu. Danteov pakao ima devet krugova. Nemojte da ovaj naš dobije više od dva.

(Ž.M. 19.5.2021.)Skip to content