Evo nam i Nove, 2021. godine!

Nova 2021

Evo nam i Nove, 2021. godine!

Nikad je nismo dočekali s ovakvim „gropom“ u želucu. Na sve strane neko „novo normalno“ ma što to značilo. A nije normalno da nas je sve više bolesnih, nije normalno da neki neće preživjet, a drugi će dugo osjećati teške posljedice. Nije normalno da svi imamo neke ožiljke na duši jer se nismo mogli opustit, jer nismo mogli predahnuti i posvetiti se svojim familijama i svojim prijateljima. Nije normalno da se čuvamo jedni od drugih – u strahu od nepoznatog, kao od nekog nevidljivog neprijatelja koji nam zasigurno želi nanijeti što više boli, ubiti nas ako može. To nije normalno, to je strašno!

I zato se moramo boriti za ono „staro normalno“. Moramo u sebi pronaći sućut, velikodušnost, iskonsku dobrotu i dobronamjernost, ljubav i nesebično prijateljstvo, … sve ono što je nekad bilo „normalno“. Ako boriti se znači nositi masku, izbjegavati okupljanja (ako je ikako moguće) i cijepiti se (iako to nikad nikome nije bilo drago), onda ćemo tako pokušati ostat normalni.

Znam da neke stvari nikad više neće biti kao nekad. Više se ne šalju telegrami, nego mailovi. Više se ne impoštaju kartoline, nego šalju SMS-ovi. Neka, treba ići naprijed, prihvatiti novitade, mada nas ima još koji bismo stalno potezali „ručnu“ u pokušaju da ostanemo – normalni. Ima, naravno, i onih koji bi sve nešto novo, napredno, suvremeno, … njima je to – normalno. I bez obzira što je kome normalno, svi imaju pravo nadati se da će nam sutra biti bolje.
Želim vam svima normalnu, bolju, sretnu Novu godinu!

Autor: Žarko Matijević Skip to content