Korona

Korona

Aktualno, izgleda, stane u jednu riječ: Korona.

Korona je obilježila dobar dio 2020. godine i još će dugo biti prisutna u mnogim sferama naših života. Ništa više ne radi normalno, čak ni „novo normalno“. Mnogima je Korona poslužila kao opravdanje za nepoduzimanje, iako je epidemija nepoduzimanja i prije već uzela maha. Broj zabrana koje onemogućavaju normalnu interakciju među nama raste iz dana u dan. Tako na primjer više ne možete doći u kotarske prostorije kad vi to zaželite, već se morate najaviti telefonom tajniku, a i to uskoro neće biti dovoljno – dok ne prođe Korona. Dok traje Korona, komunicirat ćemo elektronskim putem.

U međuvremenu, predsjednik Vijeća kotara pokušava realizirati bar neke aktivnosti iz Programa rada za 2020. Osim rada na Priručniku za stanare, što je trajni zadatak, i na izradi ove web stranice, trenutno radi na tome da kotar Grad uđe u pilot projekt gradske uprave gdje će se testirati može li Grad uvesti Internet i Wi-Fi signal u kotarske prostore.

Također se radi na identifikaciji manjih komunalnih zahvata koje bi Vijeće moglo realizirati u bliskoj budućnosti na korist svojih stanara.

Isto vrijedi i za program korištenja društvenih prostorija kotara kad za to dođe vrijeme.

U tijeku je praćenje realizacije uređenja Ćiril i Metodove ulice koju je Vijeće pripremilo, isprojektiralo i prepustilo Gradu da realizira.

Istovremeno se priprema projektna dokumentacija uređenja i osvjetljavanja parka u ulici Ljudevita Posavskog.

Krenula je i intenzivna priprema uređenja prostora oko O.Š. Dobri, te oslikavanja zida u prolazu između Kliške i Livanjske ulice (ispod dječjeg vrtića).

Pokrenuta je i inicijativa da se svježe uređen i osvijetljen park u Kruševića gumno (takđer inicijativa kotarskog Vijeća) stavi pod vide nadzor kako bi se spriječio vandalizam nad postavljenom opremom i rasvjetnim tijelima. Skip to content