Mic-po-mic

Mic-po-mic

Kad su krenuli napori da naš kotar dobije (ovu) svoju web stranicu, krenuli su i napori da naš prostor na Rivi dobije Wi-Fi signal i Internet. Grad je nas je obavijestio da mi nismo uposlenici gradske uprave te da stoga na to nemamo ni pravo, a legenda od voditeljice službe kojoj smo uputili zahtjev odgovorila je pitanjem: „A što će vama Internet?“.

Nema smisla prepričavati tu tužnu priču, dovoljno je kazati da je Grad konačno shvatio da kotarski prostori trebaju imati vezu sa svijetom – nisu nam dali telefonsku liniju jer je nismo ni tražili, ali spojili su nas na svoju optiku. Stjecajem sretnih okolnosti i zahvaljujući razumijevanju informatičkih stručnjaka u gradskoj upravi, naš kotar je uvršten, zajedno s još dva kotara, u pilot projekt spajanja kotareva na gradsku internetsku infrastrukturu, pa smo konačno dobili Wi-Fi pristup Internetu.
To znači da ćete vi, koji budete posjećivali kotarske prostorije, kad to pandemija dopusti, moći koristiti svoje prijenosne uređaje za spajanje na Internet i s njima obavljati sve ono za što je potrebno da budu on-line.

Autor: Žarko Matijević, siječnja 2021.Skip to content