Sretan vam Praznik rada!

Sretan vam Praznik rada!

Poklekli gariful

Sretan vam Praznik rada! Čestitku vam piše Žarko Matijević, ali ne u ime Vijeća gradskog kotara, nego u ime Marina Krpetića i svoje. Ostali vijećnici nisu našli za shodno ni pitati hoćemo li čestitat svojim stanarima kotara međunarodni praznik. Pitanje je i da li uopće posjete ovu stranicu koja bi trebala biti njihova, koju su odlučili izraditi, platiti iz gradskih proračunskih sredstava i koristiti da bi se približili stanarima kojima je ona namijenjena.

Nažalost, ovaj praznik rada izgleda s pravom gubi na svojem značaju; sve je manje onih koji rade svoj posao. Mnogi zaboravljaju da postoje mnoge vrste i oblici rada. Neki rade jer su u radnom odnosu, primaju plaću i tim statusom zaslužuju imati i slaviti praznik rada. Nemojmo ulaziti u to da li uistinu i rade svoj posao ili samo čuvaju status uposlenika (u prijevodu: radnici i uhljebi). Neki rade jer im moral i kućni odgoj tako nalažu, a da nisu u radnom odnosu, ne primaju plaću i formalno spadaju u nezaposlene. Tu izvjesno spadaju domaćice i majke, penzioneri i mi volonteri – da nabrojim samo neke očite primjere.

U duhu tolerancije kojom se ponosim, svima vama čestitam međunarodni Praznik rada. Odahnite malo, ali ne zaboravite da svi trebamo nastaviti raditi ako želimo da nam bude bolje, da navečer mirno i lako zaspemo kako bi s jutra nastavili gdje smo stali.

(Ž.M. 1.5.2021.)Skip to content